
به گزارش اشراف- زهرا سلیمانی: وعدهی صبحانه کمک میکند تا کودکان یادگیری بهتر و حضورطولانی و تعامل مفیدتری با دیگران داشته باشند. معمولا کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری و رفتارهای پرخاشگرانه، کودکان بدخوراک هستند بنابراین صبحانه دادن به آنها کاری سخت و نشدی خواهد بود.
مطالعات نشان میدهد خوردن صبحانه مغذی باعث توقیت و بهبود عملکرد، حافظه و یادگیری میشود.خوردن صبحانه گرسنگی را در طول روز کاهش میدهد که این خود حواس پرتی را کاهش میدهد وخلقوخو و رفتار کودکان را بهتر میکند. همچنین خوردن صبحانه سبب کنترل اشتها و میل به خوردن خوراکیهایی با ارزش تغذیهای پایین میشود.
فرزاد بابایی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در خصوص اهمیت خوردن صبحانه در دانشآموران گفت: میزان آب و الکترولیتهای بدن افراد پس از بیدار شدن از خواب نیز به میزان زیادی کاهش می یابد که خوردن صبحانه به تامین آب مورد نیاز بدن و ایجاد تعادل در میزان الکترولیت های بدن کمک می کند و از این حیث نیز خوردن صبحانه از نظر علمی برای همه افراد به ویژه دانش آموزان که در سنین رشد هستند، ضروری است.
بابایی با تاکید بر نقش مهم تغذیه سالم و درست در افزایش قدرت یادگیری و رشد فیزیکی دانش آموزان گفت: دانش آموزان در سنین رشد بوده و برای تامین نیازهای بدن خود به مصرف میان وعده ها نیاز دارند.
تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه درباره خوردن صبحانه پیش از حضور در مدرسه تأکید کرد و گفت: کودکان هرگز نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و در این بین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دورهها برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدایی، اظهار کرد: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل میگیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر ویژهای در سنین بالاتر دارد. مطالعات زیادی نشان داده است که بچههایی که صبحانه نمیخوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از کودکانی است که صبحانه میخورند.
لازم به ذکراست مصرف موادی مثل چیپس و پفک و آب میوهها به عنوان میان وعده برای دانش آموزان توصیه نمی شود زیرا از نظر علمی مصرف اینگونه خوراکیها در سنین نوجوانی سبب مواجه با بیماریها و عوارض زیادی خواهد شد.
https://eshraff.ir/?p=22903